Terug

Heel wat ondernemingen doen voor de commercialisatie van hun producten en diensten beroep op een netwerk van distributeurs. Dit biedt heel wat voordelen, maar er komen ook tal van wettelijke plichten bij kijken. Niet alleen de nationale regels moeten daarbij indachtig worden gehouden, maar ook de Europese regelgeving kan een belangrijke rol spelen wanneer over de landsgrenzen heen wordt gehandeld.

Tijdens een seminarie op 28 mei 2020 zet DLPA Advocaten samen met Contrast Law de juridische aandachtspunten in distributierelaties op een rijtje.

Alle belangrijke stadia van een distributieovereenkomst, van het sluiten tot het beëindigen ervan, zullen tijdens het seminarie praktisch benaderd worden. Zo zal er onder meer aandacht zijn voor de precontractuele verplichtingen, niet-concurrentiebedingen, minimum-afnamebedingen, afspraken over wederverkoopprijzen en opzeggingstermijnen.

Eva Roels en Emily Van Damme van DLPA Advocaten zullen de voormelde topics vanuit het Belgisch recht toelichten. Frank Wijckmans en Filip Tuytschaever van Contrast Law zullen de focus leggen op de impact van het Europees recht.

U bent van harte welkom om dit boeiend seminarie bij te wonen. Meer info en mogelijkheid om u online in te schrijven vindt u hier.

Praktisch:

  • Wanneer: donderdag 28 mei 2020 van 9u tot 14u.
  • Waar: Delta Light, Muizelstraat 2, 8560 Wevelgem.
  • Inschrijvingsprijs: 175 EUR (excl. BTW). Documentatie en catering zijn inbegrepen.

Wie er op 28 mei 2020 niet bij kan bij zijn, heeft nog de mogelijkheid om het seminarie op 29 oktober 2020 in Brussel te volgen.

Update: Omwille van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zal het seminarie niet kunnen doorgaan op 28 mei 2020, maar worden uitgesteld naar een latere datum. Wij houden u op de hoogte over de nieuwe datum.

DELEN:

Recent nieuws

86 Marie SQUARE

Nieuwe collega

11/04/2024 - Het team van dlpa breidt uit. We verwelkomen Marie-Emanuelle Turcq. Ze is actief in het ruime vastgoedrecht. Je kan beroep doen op Marie voor advies, het opstellen van overeenkomsten en procesvoering.Welkom Marie!

09 Bernardleterme Oyn51Y

Bedankt Bernard

04/03/2024 - Bernard Leterme heeft na een succesvolle carrière van 47 jaar DLPA en de Balie West-Vlaanderen verlaten. Bernard studeerde in 1977 af aan de faculteit...

Lees meer